Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

Fjordbus er årets S-busoperatør

Årets busoperatør kåret af meget tilfredse passagererMovia har på årets Operatørkonference netop uddelt fire priser til de busoperatører, der har fået de bedste bedømmelser fra passagererne på en række kvalitetsområder.

Prisen som årets busoperatør 2015 gik til Ørslev Turisttrafik A/S, der har haft de mest tilfredse passagerer i busserne målt i løbet af sidste år.

Årets operatør, der har til huse i Vordingborg, toppede i passagerernes bedømmelse. Kvalitetsindekset er lavet på baggrund af interviews med omkring 30.000 af Movias passagerer.

”I Movia arbejder vi målrettet med at øge andelen af meget tilfredse kunder. Vi har i forvejen en høj kundetilfredshed, hvor 95 pct. af passagererne er tilfredse eller meget tilfredse. Derfor er det glædeligt, når operatørerne gør en målrettet indsats for at højne kundetilfredsheden”, siger centerchef i Movia, Søren Englund.

Med prisen som årets operatør følger 100.000 kr. og en skulptur udført af kunstneren Stiig Kalsing med titlen ”Stræberen”.

Årets Københavnerlinje

Prisen som Årets Københavnerlinje gik til busoperatøren, Keolis Danmark A/S, der kører Københavns travleste buslinje, 5A. Bus 5A transporterede sidste år flere end 20 mio. passagerer gennem hovedstaden. Med prisen følger 50.000 kr.

Årets S-buslinje

Blandt S-busserne løb busoperatøren Fjord-Bus A/S fra Slangerup med prisen for linje 600S, som kører mellem Hillerød og Hundige Station. S-busserne kører hyppigt, har færre stop, er målrettet pendlere og har en linjeføring, der bl.a. skaber forbindelse på tværs af S-togsnettet. Med prisen følger 50.000 kr.

Årets Miljøpris

Prisen som Årets Miljøoperatør gik til Nobina A/S, Arriva A/S og Anchersens Rute ApS i fællesskab, som tilsammen har gjort en særlig miljøindsats. Med prisen følger 25.000 kr. til hver af de tre operatører.

Vinderne deltager i Movias indsats for renere udstødning fra busserne sammen med Københavns og Frederiksberg Kommuner. Initiativet er en vigtig del af Miljøministeriets Ren Luftpakke og sikrer, at der på knap 300 busser i hovedstaden monteres nye rensesystemer inden foråret 2016. De nye rensesystemer vil fjerne 95 pct. af forureningen fra busserne.

Pressekontakt

Movia Kommunikation og presse, tlf.: 3613 2010

Movia er Danmarks største trafikselskab med 448 buslinjer og 10 lokalbaner på Sjælland, Møn og Lolland-Falster. Vi transporterer årligt 220 mio. passagerer – det er ti gange så mange som Københavns Lufthavn. Vores mål er at få flere og mere tilfredse passager, øget mobilitet, en grønnere kollektiv trafik og en styrket Flextrafik.

Movia rådgiver om kollektiv trafik og mobilitet. Vi planlægger og udbyder den kollektive bus- og flextrafik for Region Hovedstaden, Region Sjælland samt kommunerne i de to regioner. Movia er en offentlig virksomhed og er reguleret af Lov om trafikselskaber.

Busser i hele Danmark​

29-03-2017
CUBE Infrastructure Fund II går sammen med Umove A/S ledelse og køber 85% af selskabet
Umove’s ejerkreds har indgået aftale om salg af 85% af aktierne i Umove A/S til CUBE Infrastructure Fund II.
Læs hele nyheden »
28-09-2016
Umove vinder Sønderborg trafikken
Umove har vundet trafikken i Sønderborg med 44 nye Gasbusser. Trafikken er udbudt af Sydtrafik og kontrakten har en løbetid på 10-12 år. Kontrakten starter i juni 2017: ”Vi er rigtig glade for at kunne servicere Sønderborg og omegn med Gasbusser. Resultatet dokumenterer at høj kvalitet værdsættes af vore kunder og at pris ikke behøver være den afgørende faktor” siger Johnny Hansen, CEO i Umove A/S. Trafikken leveres med 44 nye busser fra Scania.
Læs hele nyheden »
14-04-2016
Gevinst ved Midttrafik udbud
Midt-trafiks 48. udbud, gav gode nyheder til Umove.
Læs hele nyheden »

Kontakt os​

​Farverland 7

2600 Glostrup

Telefon: 43 47 02 07