Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Historie

Umove blev stiftet i sommeren 2013 af to tidligere direktører fra den kollektive trafik. Det skete med ambitionen om at forbinde den store virksomheds professionalisme med entreprenørvirksomhedens skabertrang, handlekraft og købmandskab. I november samme år opkøbte Umove de to familieejede virksomheder; De Hvide Busser A/S og Fjordbus A/S. Senere kom både Thykær A/S og De Blaa Busser i Skive til. Fra ingenting til landets største private operatørviksomhed på få år. Og allerede i 2015 kom nye kontrakter til i hovedstadsområdet og siden er selskabet vokset igennem udbud over hele landet.

I virksomhedens første tre år skete dette i samarbejde med Artha Kapitalforvaltning, der var ledende aktionær i vores virksomhed. Fra 2016 overtog CUBE Infrastructure Managers rollen som majoritetsaktionær og gav adgang til et omfattende samarbejde med søsterselskaber i mange europæiske lande.

I dag har Umove mere end 600 busser og godt 1000 medarbejdere i hele landet. Omsætningen passerer 700 MDKK årligt. Men vi har forsat ambitioner. I 2018 deltog Umove med tilbud på både Tog- og letbanedrift, og vi er indstillede på at gøre os gældende på alle områder hvor vores kompetencer og erfaringer kan gøres nyttige. Tillige har vi vist at vi tør gå foran når det gælder indførelsen af ny miljøteknologi, hvor vi i de senere år har udviklet FMS-teknologi til vores køretøjer, har forsynet den første danske by med fuld el-busdrift og leveret biogasbusser og biobrændstof til adskillige områder i landet.

Busser i hele Danmark​

15-09-2020
Movia A19 udbud afgjort. Umove A/S vinder stort.
Movia har afgjort Deres udbud A19 og gjort Umove A/S til den store vinder. Vi sætter 80 nye busser - alle uden fossile brændstoffer og langt de fleste på el - ind i Københavnsområdet.
Læs hele nyheden »
06-12-2019
Umove A/S vinder den store pakke i MT53 udbuddet hos Midttrafik
Umove A/S sætter en ny pind i Danmarkskortet, nemlig Randers.
Læs hele nyheden »
01-03-2019
Nye busser i flåden
Alle de nye Yutong el busser er nu ankommet til Roskilde og er ved at blive klargjort til driftstart. Vi har desuden fået 5 nye VDL biobrændstof, (HVO) = Nul CO2, busser til Kvistgård. Alle busser er klar til driftstart Den 14 april.
Læs hele nyheden »

Kontakt os​

​Farverland 7

2600 Glostrup

Telefon: 43 47 02 07